колеги даите съвет от къде мога да си поръчам ново дистанционо че оригиналното дето е на клу4а се счупи и сега само с клуча я заклучвам :X
Известие
Collapse
No announcement yet.
Проблем с централното заключване 146
Collapse
X
-
И аз имам преоблем с ключалките.Преди доста време като заключвах 146 само с дистанционното на алармата и алармата показваше че колата не е заключена.Почнах да я заключвам първо с ключа и после да включвам алармата и нямах проблем.Но сега немога да я отключвам само с ключа(с ключа мога само да я заключа) ,а с алармата мога.Мисля че стана нещо от студа,но не е замръзнала със сигурност щото я вкарах в един гараж на топло.Та въпроса е само с смазване на ключалките дали ще стане или трябва да търся ключар и да видя кво ще ме излъже?алфа 146 1.4 тс 97г.
Comment
-
Първоначално публикувано от trustworthy Покажи съобщениеНай-лесно става със задните врати, защото при тях няма вариант да заяжда копчето за отключване/заключване отвътре и да пречи на централното. Натискаш дистанционното с една ръка, а с другата чевръсто дърпаш дръжката на някоя от задните врати. После е малко тегаво заключването, ама поне си влязъл
Обикновено централното се самоизключва снлед няколко неуспешни опита да се отключи колата с дистанционното. Това е с превантивна цел.
Тази година напръсках обилно със силиконов спрей бутона на шофьорската за откл/закл, отделно пръснах щедро гумените уплътнения и съм нямал ядове за момента. Сигурне съм, че с махане на корите и смазване ще се оправи работата, но в името на тишината в купето не пипамsigpic
Alfa Romeo 146 1.4 T.Spark Lusso (AR 33503) ZAR93000002178535
Comment
-
Първоначално публикувано от serafim Покажи съобщениеПотвърждавам всичко по-горе казано. Жена ми кара колата всеки работен ден и когато времето премине от кишаво в замръзнало се налага сутрин към 7.00 аз да отварям с въпросния трик, т.к. нещо мръзне вътре и не помагат ни спрейове, ни смазване, ни баене. Отделно аз и шофьорската врата сменях след сблъсък, но си е все същото.
Аз поне за сега така съм ги излекувал моите ключалки.146 1.6V TS. 147 1.9 JTDmsigpic
Comment
-
Първоначално публикувано от vlado_iv Покажи съобщениеСтава колега,най доброто за сега е грес със мед.Понеже влиза вода най вероятно от стъклото и отмива всички други смазки и затова замръзват механизмите.
Аз поне за сега така съм ги излекувал моите ключалки.sigpic
Alfa Romeo 146 1.4 T.Spark Lusso (AR 33503) ZAR93000002178535
Comment
Comment